Moto2 | GP van Italië

3 juni 2019
Terug naar overzicht

Lüthi pakt zijn derde podium in Italië.

Tijdens de Italiaanse Grand Prix op het Mugello Circuit nam Tom Lüthi, na een zwaar bevochten race, de derde positie in en daarmee zijn derde podiumplaats van het jaar. Pole-setter Marcel Schrötter eindigde als achtste, maar neemt voor de zesde keer op rij belangrijke punten mee naar huis.

Het waren 21 pittige ronden in de Toscane. Allereerst omdat het een warme dag was met temperaturen van rond de 30°. Tom Lüthi had op de dag van de race ook last van zijn maag.

Maar de Zwitser beet op zijn tanden en nam direct de leiding vanuit de tweede startpositie. Het leek erop dat hij en zijn teamgenoot Marcel Schrötter weg konden komen van de rest van het veld. Maar de achtervolgende groep, bestaande uit Alex Marquez, Luca Marini en Jorge Navarro, liet hen niet ontsnappen en haalde ze zelfs in. Eerst waren het Marquez en Marini die Marcel Schrötter passeerden, waarna de Spanjaard en later ook de Italiaan Tom Lüthi inhaalde.

Toen kampioenschapsleider Lorenzo Baldassarri van dichtbij kwam aan het einde van de Mugello-race, was Tom Lüthi in staat om zijn positie te verdedigen en de derde plaats van de race te behalen. Dit is zijn derde podiumplaats van het jaar en ook zijn derde podium in Mugello, want hij kwam daar in 2012 (3e) en 2017 (2e) op het podium.

Lüthi staat nu op de derde plaats in het kampioenschap, een plaats onder Alex Marquez. Het verschil met de leider Baldassarri is nu slechts vier punten.

Marcel Schrötter was de race begonnen vanaf zijn derde pole position van het seizoen en pakte de tweede positie achter Tom die de eerste bocht inging. De 26-jarige leidde enkele duels en verloor wat tijd. Vroeg in de race viel hij zijn ploegmaat aan om de leiding te nemen, wat helaas niet lukte. Kort daarna verdedigde hij met succes een paar aanvallen van Navarro, maar na een tijdje kon hij zijn snelheid niet bijhouden. Het contact met de kopgroep brak af en Marcel Schrötter werd uiteindelijk achtste.

Met acht extra punten verdedigde hij zijn vijfde Wereldkampioenschap positie en staat nu 18 punten achter de top 3. Het Dynavolt Intact GP raceteam behield ook zijn tweede plaats in de teamranking. Het verschil met het topteam FLEXBOX HP 40 is nu slechts zeven punten.

Het Moto2-team uit Memmingen heeft over 2 weken opnieuw de kans om hogerop te komen in het klassement. De kampioenschappen gaan dan door van 14 tot en met 16 juni 2019 in Barcelona tijdens de Grand Prix van Catalonië.

Voor meer resultaten en reacties, bezoek Dynavolt Intact GP.