Moto2 | GP van Catalonië

17 juni 2019
Terug naar overzicht

Lüthi viert de tweede plaats in Barcelona.

Tom Lüthi vocht voor zijn vierde podium van het jaar tijdens de Grand Prix van Catalonië. Marcel Schrötter was erg sterk deze race, daardoor lukte het hem om na een aanvaring de achterstand in te halen en uiteindelijk te eindigen als zevende. Dynavolt Intact GP behaalde de toppositie in de teamclassificatie.

De succesvolle race-zondag op het Barcelona-circuit waren te danken aan de hoge temperaturen, volle tribunes en de veelbelovende warming-up.

Tom Lüthi maakte de hoge verwachtingen die hij en zijn ploeg hadden na een sterke kwalificatiesessie en de tweede plaats op de grid realiteit. De Zwitser nam onmiddellijk de leiding na een voortreffelijke start en verdedigde aan het begin zijn positie tegen Augusto Fernandez en later tegen de snel naderende Alex Marquez. Tijdens de eerste helft van de race was de Intact GP-rijder duidelijk degene met het hogere tempo, maar na 13 ronden moest hij Marquez voorbij laten gaan. De ervaren racer bleef in eerste instantie vlak achter de Spanjaard, maar na een riskante inhaalactie verloor hij zijn positie.

De vreugde voor deze tweede plaats was groot. Het was niet alleen zijn vierde podium van het seizoen, hij klom ook in het kampioenschap naar de tweede positie. Na de valpartij van Lorenzo Baldassarri in Barcelona ging de leiding naar race-winnaar Alex Marquez. Tom Lüthi volgt hem met slechts zeven missende punten.

Marcel Schrötter behoudt zijn vijfde positie in het kampioenschap, nadat hij vele racers wist in te halen in de 22 ronden van de spannende race. Nadat hij vanaf de 12e positie begon, raakte hij opnieuw in een stevig duel met Brad Binder. De 26-jarige zakte van de 10e naar de 18e positie en vocht terug tegen drie posities voor het einde van de eerste ronde. Tijdens de volgende rondes was hij weer op de zesde positie aangekomen, maar hij verloor het vertrouwen in zijn motor in de laatste 10 ronden van de race, waardoor hij genoegen moest nemen met de laatste van de groep van drie waarin ook Xavi Vierge en Luca Marini reden. Kort voor het einde kon Schrötter zijn voormalige teamgenoot inhalen en de zevende positie innemen.

Marcel Schrötter heeft vertrouwen in de komende race in Assen dankzij een positieve snelheid in de warming-up en vergelijkbare rondetijden die de top ook behaalde.

Het Moto2-team behaalt, twee weken voordat de thuisrace op de Sachsenring begint, de eerste positie in het teamklassement. Het team krijgt een nieuwe testdag in Barcelona op dinsdag 18 juni, die ze uitgebreid zullen gebruiken.

Voor meer resultaten en reacties, bezoek Dynavolt Intact GP.